Smrteľná dopravná nehoda v okrese Stropkov. Hrubý nátlak. Krádež

23.07.2008 Celý región

Smrteľná dopravná nehoda v okrese Stropkov: Na ceste medzi obcami Miňovce a Breznica, v okrese Stropkov došlo včera podvečer k smrteľnej dopravnej nehode.
V čase okolo 17:15 h viedol 40 ročný vodič z Maďarska v smere od Miňoviec na Breznicu ťahač s návesom. Pri prejazde pravotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienka a iným okolnostiam, ktoré mohol predvídať a na mokrej vozovke návesom prešiel do protismeru. V tom čase išlo v protismere dodávkové vozidlo Ford Tranzit, ktoré narazilo do návesu a následne aj do zvodidiel, kde ostalo zakliesnené. 32 ročný vodič dodávky z Ďapaloviec (okr. Vranov n/Topľou) utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholických nápojov u vodiča ťahača zistené nebolo u nebohého bola odobratá krv na zistenie alkoholu.
Svidnícky policajný vyšetrovateľ vzniesol maďarskému vodičovi obvinenie z prečinu usmrtenia.

Hrubý nátlak
Včera okolo 11.40 hod. v Prešove v budove jednej firmy 38 ročný muž z Lužianok, okr. Nitra pod hrozbou násilia požadoval od pracovníčky uvedenej firmy vyplatenie pohľadávok pre istú nitriansku firmu. Následne vytiahol spoza chrbta pištoľ zn. CZ 75 LUGER /9 mm/, ktorú má v legálnej držbe. Pištoľ priložil ku pravému kolenu pracovníčky pričom jej povedal, aby odovzdala odkaz pánovi konateľovi, že ak nezaplatí, prestreli mu koleno a to sa ťažko hojí. Potom jej priložil pištoľ aj na ľavé koleno so slovami: „Ak to nepomôže prestrelím mu aj druhé. \", čím takto u tejto ženy vzbudil dôvodnú obavu, že vyslovené hrozby aj uskutoční. K jej zraneniu nedošlo. Prešovský policajný vyšetrovateľ už včera začal trestné stíhanie pre zločin hrubého nátlaku.
Obvinený muž bol policajtmi zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 7 -12 rokov.
/ Obvinený muž bol v Prešove autom ešte s ďalším 35 ročným Nitrančanom. Po incidente vo firme ušli. Policajti ich chytili na jednom z Prešovských sídlisk a obmedzili na slobode. /

Krádež:
Dňa 21.7.2008 tel. oznámila polícii 44 ročná žena zo Studenca, okr. Levoča, že v uvedený deň v dobe od 21.00 h do 21.30 h sa jej neznámy páchateľ na parkovisku pred motorestom v obci Chminianska Nová Ves, okr. Prešov vlámal do nákladného auta. Páchateľ rozbil pravé predné okno na dverách spolujazdca a z vnútra kabíny zo sedadla spolujazdca ukradol voľne položenú koženú tašku, kde bola kožená peňaženka bez finančnej hotovosti, doklady na prevod cez internetbanking VÚB Banky aj s kódmi, občiansky preukaz aj iné osobné aj firemné doklady. Páchateľ spôsobil krádežou žene celkovú škodu vo výške 12.000, - Sk. Policajti v Chminianskej Novej Vsi začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región